Nyheter

Marknadsföring av Skåne igång

Skånes nya marknadsföringsbolag är igång med sin verksamhet som inriktas på både investeringsfrämjande och turism. Bolaget ägs till 85 procent av Region Skåne och till 15 procent av Skånes kommuner. Budgeten är 40 miljoner kronor per år.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2003

På tisdagens regionfullmäktigemöte i Kristianstad berättade vd:n Michael Fabri varför bolaget döpts till Position Skåne AB. - Det ska ge signaler om en tydlig geografisk position, men även en innehållsmässig position. Bolaget ska ge kunskap om Skånes unika utbud. Han liknar Position Skåne AB vid en butik med 33 avdelningar (= kommuner) och mängder av produkter. - Vi kan berätta att butiken finns, vara tydliga om vilka avdelningar och produkter som finns och utveckla sortimentet, förklarade Michael Fabri som också underströk att de ska jobba för hela Skåne och i nära dialog med kommunerna. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.