Annons
Nyheter

Margareta Pålsson (m): "Jag borde varit uppmärksam"

Nyheter • Publicerad 28 februari 2007
STOCKHOLM 20061009 Riksdagsledamot Margareta P‡•lsson, moderata samlingspartiet. Foto Jonas Ekstr‡mer / SCANPIX kod 10030
STOCKHOLM 20061009 Riksdagsledamot Margareta P‡•lsson, moderata samlingspartiet. Foto Jonas Ekstr‡mer / SCANPIX kod 10030Foto: 

Den moderata riksdagsledamoten Margareta Pålsson från Kvidinge i norra Skåne har för sin del försökt dra av drygt 22 000 kronor för tjänsteresor.

Närmare 10 000 av dessa motvierar den moderata riksdagsledamoten med fördyrade levnadsomkostnader vid en en utskottsresa till Indien samt vid en språkresa till Wales.

Annons

– I ett av fallen hade jag traktamente, men tog upp det som en kostnad. Det var fel och jag borde ha varit mer uppmärksam, säger Margareta Pålsson.

Skatteverket konstaterar att riksdagen betalt utlandstraktamentet till Pålssons Indienresa. Bakläxa blir det också för hennes språkresa till Wales. Bortsett från de 3 000 kronor Pålsson själv betalt för språkresan står riksdagen för kursavgift, kurslitteratur, logi och helpension.

"Du är därför inte berättigad till något avdrag för fördyrade levnadsomkostnader", skriver skatteverket. Skatteverket halverar i det närmaste Margareta Pålssons begärda avdrag med 10 000 kronor. Pålsson poängterar också både Skatteverket och hon själv som deklarant har kommit till en tillfredställande uppgörelse.

Hon konstaterar att riksdagens regler för resor inte är helt lätt att förstå sig på. Beroende på resornas karaktär finns det olika avdrags- och ersättningsmöjligheter.

– Även om jag är lagstiftare så har jag inte koll på alla nya lagar. När det gäller resorna blir det inte lättare av att riksdagen nyligen ändra reglerna ännu en gång och att det dessutom tillkommit nya former för resor inom EU. Jag har också kommit fram till att Skatteverket är ett bra ställe att konslutera inför en deklaration, säger hon.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons