Annons
Nyheter

Manifestationer för danskt ungdomshus

I dag blir det manifestationer i Malmö, Göteborg och Stockholm till stöd för Ungdomens hus på Jagtvej i Köpenhamn. Arrangörerna har inte sökt demonstrationstillstånd av polisen.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2007

-Man har uppmanat folk att demonstrera runt om i Sverige, bland annat i Göteborg. Men det finns inget tillstånd och inte heller någon ansökan om att få tillstånd, säger

Göteborgspolisens presstalesman Thomas Fuxborg till TT.Likadant är det i Malmö enligt polisens Lena Thulin.

Annons

Klockan tolv ska demonstrationen starta vid Brunnsparken i Göteborg. Samtidigt samlas folk i Kungsträdgården i Stockholm för avmarsch till danska ambassaden. Klockan 16 hålls ytterligare en demonstration utanför konsulatet i Malmö. Samtliga demonstrationer saknar tillstånd.

Enligt Göteborgspolisen kan det vara grupper som har för vana att inte söka demonstrationstillstånd som står bakom manifestationen.

För några veckor sedan besökte en av Trelleborgs Allehandas ungreportrar Ungdomens hus. Läs artikeln genom att klicka på länken Kampen om ungdomshuset.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons