Annons
Nyheter

Mangs vän hörs i rätten

I dag fortsatte rättegången i Malmö tingsrätt mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs. Bland annat fortsatte genomgången av mordet på en 20-årig kvinna den 10 oktober 2009.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2012
Foto: Stig-âke JËnsson

Dag tre i rättegången mot den misstänkte seriemördaren Peter Mangs inleddes med en fortsatt genomgång av mordet på en 20-årig kvinna på Västra Skrävlinge kyrkoväg i Malmö den 10 oktober 2009.

Först ut var ett vittnesförhör med en man som var på fest i ett hus i området under mordkvällen. Han närmade sig balkongen strax efter midnatt:

Annons

– Jag hör ett par knallar eller smällar. Och ser en bil som kommer hoppande liksom, att den ligger i växel men inte gasar liksom, sade vittnet.

Peter Mangs såg inledningsvis lite frånvarande ut, stirrade mycket rakt fram med händerna vid munnen. Han var klädd i samma grå byxor och vita skjorta som under de första två rättegångsdagarna.

Efter en paus vittnade en man som är bekant med den man som blev skjuten tillsammans med den 20-åriga kvinnan. Han befann sig i området när det hände, hörde skotten men uppfattade dem som fyrverkerier.

Åklagare Solveig Wollstad ville främst veta vad den skottskadade mannen senare sagt till vittnet på sjukhuset.

– Han minns inte vad som har hänt. Jag frågade honom, men han minns inte, sade vittnet.

Wollstad påminde honom då om att han i polisförhör berättat att den skadade mannen sagt sig ha sett en person med luva gå mot bilen strax före skottlossningen. Det bekräftades av vittnet.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons