Annons
Nyheter

Mangs: Jag ville öva under press

Rättegången mot den misstänkte serieskytten Peter Mangs fortsatte i dag med att han fick förklara varför han skjutit på skyltar i Malmö. "Jag ville öva på att ställa in lasern under viss press", är Mangs förklaring.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2012

Tre mord och tolv mordförsök har nu betats av – nu är det dags för flera dagar med allmän bevisning och därmed flera besvärande vittnesmål att lyssna på för misstänkte Peter Mangs. Mangs vän ska till exempel redogöra om promenader där Mangs bland annat ska ha erkänt alla tre morden. Och snart dyker psykologer och läkare upp för att berätta om Mangs intresse för dödande. Redan i dag har tingsrätten avsatt tid för Mangs att lämna sin "avancerade" utläggning som han själv aviserat.

Först avhandlas dock en mordförberedelse i rätten. Vid minst fem tillfällen ska Mangs ha besökt en dömd man, utrustad med stridsväst och vapen.

Annons

Två av tjugo åtalspunkter har Peter Mangs erkänt, båda handlar om skott som avlossats mot skyltar i Malmö. Chefsrådman Lennart Strinäs undrar varför han skjutit på skyltarna.

– Jag ville öva att ställa lasern under viss press, eftersom det är förbjudet att skjuta inne i stan, säger han.

I förhör påstår Mangs att han inte varit ensam, men vill inte kommentera vem som varit med honom. Mangs ler kryptiskt och svarar stöddigt när han får frågor om antalet skott och tidpunkt för skjutningarna. Han verkar mycket nöjd med sina svar.

Madeleine Gripsten
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons