Nyheter

Mängder med trafikolyckor

(Uppdaterad 14.10). Snöovädret som drabbade Skåne på onsdagsen har lett till mängder med avåkningar och trafikolyckor i hela länet. Hittills dock utan några allvarligare fysiska skador.
Nyheter • Publicerad 21 februari 2007

Några allvarligare olyckor har hittills inte inrapporteras från sydöstra Skåne. Däremot är läget på vägarna på Söderslätt och i de västra delarna av Skåne väldigt besvärligt.Strax före klockan tio körde en lastbil av vägen i Smedstorpskorset utanför Tomelilla. Enligt uppgift från polisen kommer bilen att vara bärgad vid elvatiden. Inga personskador rapporteras i samband med trafikolyckan. Orsaken till avåkningen är inte känd.

Den första trafikolyckan som inrapporterats till polisens länskommunikationscentral i Malmö rörde en kvinna som körde av vägen strax före klockan sex på morgonen. Singelolyckan inträffade på E6 i höjd med Skegrie och Maglarp. Kvinna fördes med ambulans till sjukhuset i Malmö. Därefter ser polisens noteringar ut så här:

06:02Helsingborg. Singelolycka på väg 1350 i höjd med Rydebäck. En lätt lastbil ligger vid sidan av vägen och föraren klagar på rygg och nackskador. Ambulans är på väg till platsen.

06:57Vellinge. Trafikolycka vid Vellinge ängar på E6 i norrgående riktning. Två personbilar krockar och det är okänt om personskador uppstår eller ej.

07:01Kävlinge. En personbil står i vänsterfil på E6 och blinkar med varningsljusen precis innan avfarten till Bjuv. Bilen är trots olyckan i körbart skick och fortsätter sin färd strax därefter.

07:31Lund. En bil voltar och kör ut i diket på E22 vid Lund Norra-Gårdstånga. Föraren förs till Lunds lasarett för att få eventuella skador undersökta. Polispatrullen som är på olycksplatsen uppger att väglaget är glashalt.

08:19Malmö. Trafikolycka med en motorcykel och tre personbilar inblandade. Två bilar bärgas från platsen.

08:20Malmö. Trafikolycka på yttre ringvägen vid trafikplats Fredriksberg. Två personbilar samt två personer är inblandade.

09:57Malmö. Singelolycka på inre ringvägen vid trafikplats Hindby. Föraren är skadad och förs till sjukhus. Bilen bärgas från platsen.11:31Sjöbo. Singelolycka med personbil på Tolångavägen. Föraren är skadad och blöder från pannan samt klagar på smärtor i båda benen, med anledning av detta förs vederbörande med ambulans till sjukhuset i Ystad.12:25Helsingborg. En kvinna misshandlas på Söderpunkten. Det finns tre vittnen till händelsen.12:33Sjöbo. Singelolycka på väg 1094  mellan Bjärsjölagård och Övedskloster i höjd med Tullebo. En personbil har kört av vägen och föraren sitter kvar i bilen och klagar över smärtor i bröstkorgen varför vederbörande förs med ambulans till sjukhuset i Lund. 12:41Simrishamn. En personbil voltar på väg 9 och åker ut i åkern. De två  personerna som färdades i bilen är ute ur fordonet men förs senare till Ystads lasarett. Bilen är rejält plåtskadad.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.