Annons
Nyheter

Män som köpte sex går fria

De många män som under hösten 2008 köpt sex av en 14-årig handikappad flicka i Malmö går tills vidare fria. Polisen har med hjälp av flickan försökt identifiera sexköparna, men det har inte varit möjligt.
Nyheter • Publicerad 13 april 2010

MALMÖ. De många män som under hösten 2008 köpt sex av en 14-årig handikappad flicka i Malmö går tills vidare fria. Kammaråklagare Ulrika Rogland säger till Metro Skåne att utredarna inte jobbar med ärendet längre.

– Vi har tittat på vad vi hade men inte kunnat styrka brott. Det har ju gått lång tid sedan det här hände, säger hon till tidningen.

Annons

En 17-årig flicka dömdes tidigare i år av hovrätten för bland annat grovt koppleri. Hon ska delta i ett öppet vårdprogram förenat med 150 timmars ungdomstjänst. Flickan sålde 14-åringen till sexköpare runt om i Malmö.

I tingsrätten dömdes även en 19-årig kvinna för koppleri till 180 timmars samhällstjänst medan en 20-årig man friades av både tingsrätt och hovrätt.

Polisen har sedan åtalet i november, med hjälp av bland annat uppgifter från 14-åringen, försökt identifiera sexköparna. Men det har inte varit möjligt.

– Om det kommer in nya uppgifter kan man mycket väl titta på det igen, säger Ulrika Rogland.

Martin Strandberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons