Annons
Nyheter

Man gripen för skotten i Malmö

Polisen har gripit en 38-årig man som misstänks ligga bakom de uppmärksammade skottlossningarna i Malmö.
Nyheter • Publicerad 7 november 2010
19 oktober. En man sköts ned vid en busshållplatas på Eriksfältsgatan i närheten av Nydala. Nu kan skytten vara gripen, misstänker polisen.
19 oktober. En man sköts ned vid en busshållplatas på Eriksfältsgatan i närheten av Nydala. Nu kan skytten vara gripen, misstänker polisen.Foto: 
Foto: 

Strax efter klockan sex på lördagskvällen gjorde polisens insatsstyrka en större insats mot en lägenhet i centrala Malmö. Ett tiotal poliser i full skyddsutrustning och beväpnade med automatvapen, tog sig in i lägenheten där den misstänkte befann sig och grep honom.

En person som bevittnade polisingripandet berättar att gripandet verkade gå lugnt till.

Annons

Strax därefter undersöktes lägenheten och polisen bar iväg med en stor mängd beslagtaget material i kassar.

När 38-åringen greps hade han varit anhållen i sin frånvaro under några timmar, misstänkt för mord och mordförsök. Flera personer har skadats, några allvarligt, efter att ha blivit beskjutna av en okänd skytt. En person, Trez West Persson, sköts till döds i oktober förra året.

Polisen misstänker att det kan vara en gärningsman som ligger bakom flera av skottlossningarna. Tillvägagångssättet har varit liknande, måltavlorna har varit personer med invandrarbakgrund och undersökningar har kunnat koppla samma vapen till flera av skottlossningarna. Ett hundratal poliser har arbetat med att få fast den misstänkte serieskytten i Malmö.

Gustav Svensson
Ulf Clarén
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons