Nyheter

Man försvann för ett år sedan – polisen misstänker mord

På fredagen är det exakt ett år sedan en 20-årig man försvann spårlöst i Ängelholm.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2005

Mannen cyklade i väg vid elva-tiden den dagen för att uträtta ett ärende. Hemma fanns hans plånbok, pengar och pass. Innan han cyklade i väg hade han satt i gång sin dator för att skanna virus.

Vid 13-tiden besökte han sin styvfar sedan han fått punktering på cykeln. Han fick låna en annan cykel och tre timmar senare såg en kamrat honom cykla västerut på Skolgatan i Ängelholm. Där upphör alla spår.

Polisen har ändrat rubriceringen från försvinnande till mord. Polisen arbetar med att förhöra personer som har anknytning till 20-åringen.

– Det är flera olika omständigheter som gjort att vi ändrat rubriceringen från försvinnande till mord, säger vice chefsåklagare Göran Olsson till Helsingborgs Dagblads nätsida.

Olsson övertog ansvaret för utredningen i våras.

I början strömmade tipsen in till polisen men de senaste månaderna har det varit tunt.

– När det har gått så lång tid tror vi inte att det handlar om ett frivilligt försvinnande, säger polisens spaningschef Håkan Bredahl. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.