Annons
Nyheter

Man begärd häktad för mord i Billesholm

Den 24-årige man som misstänks för mordet på en 48-årig kvinna i Billesholm utanför Helsingborg begärdes på onsdagen häktad.
Nyheter • Publicerad 27 juli 2005

– Det finns uppgifter som framkommit i förhör, som är väldigt besvärande för honom, säger vice chefsåklagare Göran Olsson till TT.

Det handlar bland annat om flera motstridiga uppgifter och förklaringar som inte stämmer med vad polisen fått fram i sin undersökning.

Annons

– Just nu vill jag inte gå in på vilka uppgifter som ligger bakom mitt beslut, säger Olsson.

Tre småflickor hittade i fredags den döda kvinnan i ett buskage vid en lekplats. Två dagar senare greps och anhölls 24-åringen, som var den sista som såg kvinnan i livet. Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, nekar till alla anklagelser.

Polis och åklagare är ännu osäkra på den exakta tidpunkten för mordet. Enligt häktningsframställan kan det ha skett någon gång mellan den 19 och 22 juli. Polisen vet inte heller säkert om kvinnan dödades på platsen där hon hittades eller om hon förts dit efter dådet.

Under natten till den 20 juli ringde 24-åringen själv till polisen och anmälde kvinnan försvunnen.

Häktningsförhandling hålls på fredagen i Helsingborgs tingsrätt. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons