Annons
Nyheter

Man anhållen för mordförsök i Tomelilla

(Uppdaterad 14.01) En man och en kvinna från Tyskland besköts vid halvniotiden på tisdagskvällen, då de kom körande på riksväg 19 norr om Tomelilla. Polisen misstänker att tyskarna hamnade mitt i en kriminell uppgörelse och att skottet inte var ämnat för dem. En man sitter anhållen misstänkt för mordförsök
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2003

Det var vid 20.30-tiden på tisdagen som det tyska paret kom körande norrut på väg 19. I trakten av Frörum smällde det till i deras husbil. När paret stannade och kontrollerade vad som slagit in i karossen såg de ett kulhål. De larmade omedelbart polisen som kom till platsen. - När patrullen kommer dit och undersöker saken hör de ett stort antal skott avlossas från en närbelägen gård, berättar Anders Carlsson, chef för polisens brottsrotel. I det läget beslutade polisen om husrannsakan och en stor insats med hundpatruller och piketgrupper med tyngre beväpning drog igång. Samtidigt som polisen gick in i huset spärrade de av närbelägna vägar, dels för att skydda övrig ortsbefolkning och dels för att dra åt nätet kring de inblandade i skottlossningen. Väl inne i huset påträffade polisen ett par, en man i 50-årsåldern och dennes hustru. Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, hade ett kulvapen i bostaden. Polisen lade beslag på vapnet och insatsstyrkan grep mannen. En första teori om att det skulle ha rört sig om ett familjebråk som slutade med skottlossning avskrevs av polisen efter förhör med den anhållnes hustru. Under onsdagsmorgonen beslutade åklagaren att mannen ska anhållas, misstänkt för mordförsök. - Vi betecknar detta som en uppgörelse i den undre världen, tyskarna var inte det avsedda målet för skottet, säger Anders Carlsson. På frågan om mannen gjort några medgivanden säger Anders Carlsson att den anhållne har sin berättelse. - Men vi har fått uppgifter från fler än en person och det har fått oss in på spåret att det kan röra sig om en konflikt mellan kriminella. Det innebär också att fler frihetsberövanden är på gång. Svaret på frågan om skottet mot tyskarnas bil kom från den anhållnes vapen kommer att få sitt svar. Polisens tekniker har påträffat kulan inne i husbil och för närvarande pågår en undersökning av både kula och vapen. - Först ska vi se om kaliber och vapentyp överensstämmer, förklarar Anders Carlsson. Sedan finns möjligheten att se om piploppets repor och räfflor matchar de som är på kulan.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons