Annons
Nyheter

Man anhållen för dödande skott i Malmö

En 27-årig man har anhållits i samband med mordet på en 23-åring på Gustav Adolfs torg tidigt på söndagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2006

Kort efter ankomsten till sjukhus avled en 23-årig man som blev skjuten i magen på Gustav Adolfs torg i Malmö vid fyratiden på morgonen.

En 27-årig man anmälde på söndagskvällen sig själv till polisen.

Annons

– Han säger att han har med skottlossningen att göra, men vill inte lämna några detaljer förrän han har en advokat, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell till TT.

Enligt Förstell stämmer också 27-åringens uppgifter så här långt med vad polisen fått fram under dagen från de personer som fanns med vid skottlossningen. Men polisen ville inte berätta om något vapen påträffats, eller om det rört sig om mer än ett skott.

Den avlidne 23-åringen är från Malmö och känd av polisen sedan tidigare. Både han och den som sköt hade kamrater med sig på torget. Strax före skottlossningen hade de blivit utkörda från en hamburgerrestaurang. Flera vittnen berättar också att ett högljutt bråk föregick skjutandet.

Mannen träffades i magen. Svårt blödande lyckades han ta sig med taxi till Universitetssjukhuset Mas, men var så illa däran att hans liv inte kunde räddas.

Peter Mangell, överläkare vid kirurgen, berättar för TT att 23-åringen dog på operationsbordet.

– Hans skador var mycket, mycket allvarliga, säger han.

Även den anhållne 27-åringen är hemmahörande i Malmö.

Polisen försökte på söndagskvällen få fram en advokat som kunde biträda vid förhör med mannen. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons