Annons
Nyheter

Man anhållen för bilmordet

Den kvinna som på söndagskvällen hittades skjuten i en bil i centrala Malmö är fortfarande inte identifierad, men polisen tror att det är bilens ägare, en 39-åriga kvinna.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2012
Foto: 

Strax före klockan två natten till måndagen anhölls en 44-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Det ser i nuläget ut att röra sig om ett familjedrama, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Annons

Det var trax efter klockan åtta på kvällen som fick polisen rycka ut på ett larm om en död kvinna i en bil. Vittnen uppgav att de hört "smällar" i området.

Polispatrull och ambulans kom ungefär samtidigt till platsen och kunde konstatera att kvinnan bragts om livet genom skottskador. Hur många skott som avlossats vill polisen inte säga.

– Hon har sannolikt avlidit av skottskador, säger Nils Norling, informatör vid Skånepolisen, till TT.

Polisen har rubricerat händelsen som mord alternativt dråp.

Bilen hittades i korsningen mellan Falkmansgatan och John Ericssons väg, inte långt från Pildammsparken i Malmö och polisen spärrade av området.

Kriminaltekniker kallades in för en teknisk undersökning och man sökte med hjälp av vapenhundar i området, men något vapen eller patronhylsor hade under kvällen inte hittats.

Enligt Nils Norling var kvinnan ensam i bilen när hon sköts, men några andra detaljer om händelsen vill han inte avslöja.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons