Annons
Nyheter

Malmöpolisen vill ha fler tips

Utredningsarbetet fortsätter kring den 38-åring som anhölls i helgen, misstänkt för en rad skottdåd i Malmö. "Vi vill hela tiden ha in mer tips. Vi behöver det", säger biträdande polismästare Åsa Palmqvist.
Nyheter • Publicerad 8 november 2010

Biträdande polismästaren i Malmö Åsa Palmqvist sade på dagens presskonferens i polishuset i Malmö att polisen fortfarande är intresserad av mer tips om skytten eller händelser som observerats.

– Vi vill hela tiden ha in mer tips. Vi behöver det, sade Åsa Palmqvist.

Annons

Mannen greps i lördags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Han är på sannolika skäl misstänkt för ett mord och sju mordförsök.

Förhören fortsätter nu med den 38-årige mannen, liksom den tekniska utredningen och förhör med tipsare och andra uppgifter.

Polisen jobbar också vidare med andra uppslag, exempelvis eventuella medhjälpare eller andra inblandade.

– Det är ett oerhört omfattande arbete som börjar nu. Vi måste hela tiden också vara öppna i det här utredningsarbetet för att det kan finnas andra alternativ, att inte låsa oss vid bara ett fokus, säger Åsa Palmqvist, biträdande polismästare i Malmö.

38-åringen är flitigt uthängd på internet med namn, bild och andra personliga detaljer. Polisen har bland annat fått sätta in bevakning vid mannens bostad sedan ungdomsgäng sökt sig dit.

Polismästare Åsa Palmqvist anser dock inte att polisens arbete med säkerhet på stan och för enskilda personer, anhöriga och andra, påverkas av att den omfattande spridningen av 38-åringens personuppgifter.

– Vi gör en hot- och riskbedömning och då väger vi in den delen också. Vi väger in alla relevanta fakta, sade Åsa Palmqvist.

Men polisens utredning kan till viss del riskera att påverkas av den information som sprids.

– Det är ju aldrig bra att uppgifter sprids så, teoretiskt kan det påverka om någon läst eller sett något innan de hörs. Det är heller inte ovanligt att det är så. Men det får man ta hänsyn till, och då får man hitta andra saker att ta fasta på i utredningar och sedan också i rättegångar. Men våra utredare är fullt kapabla att hitta de där andra sakerna, säger Göran Hassel, informatör vid Skånepolisen.

Anna Thulin
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons