Annons
Nyheter

Malmömördare ännu på fri fot

Polisen har hört mer än 100 personer i utredningen om dödsskotten på Södergatan i Malmö den 7 juni då en 62-årig man blev offer för vad som kan liknas vid en ren avrättning. Men någon gärningsman har man ännu inte fått tag i.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2005

Nu går polisen igenom de bilder från övervakningskameror som finns. Den försöker också spåra den gröna Peugeot som gärningsmannen försvann i. Det handlar om en utredning med mycket underrättelsearbete.

Förundersökningsledaren Bo Lundkvist vid länskriminalen i Skåne säger att han har gott hopp om att lösa fallet. Lundkvist säger att han i princip non-stop sedan 2002 har hållit på med mordutredningar i den miljö där 62-åringen rörde sig och att detta gett värdefulla kunskaper som är till nytta i den aktuella utredningen.

Annons

– Men det finns ingenting som länkar de tidigare utredningarna till den här.

I den miljö där gärningsmannen förmodligen ska sökas finns ett begränsat antal människor. Efterhand har Bo Lundkvist fått veta till exempel vilka som är fiender och vilka som är vänner.

– Jag har haft att göra med en mängd människor. Ibland har de figurerat som vittnen, ibland som offer och ibland som gärningsmän, säger han. Dramat på Södergatan utspelade sig mitt bland shoppare och barnvagnar på Södergatan. En ensam gärningsman gick fram och avlossade flera skott i snabb följd mot den 62-årige mannen. Totalt tror polisen att det handlar om fyra skott. En 32-årig vän till offret som också satt på uteserveringen skadades i benet och en 76-årig kvinna fick en lättare splitterskada.

I mars i år blev den nu skjutne mannen kidnappad och krävdes på 300000 euro. Han släpptes dock efter att ha blivit misshandlad och hotad till livet. En misstänkt kidnappare åtalades, men friades eftersom offret vägrade att vittna. (TT)

Lennart Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons