Annons
Nyheter

Malmömord: Båda sidor yrkar fängelse

Åklagaren kräver tio års fängelse, försvaret ett par år mindre. Större är inte avståndet mellan parterna när hovrätten avslutar förhandlingen om ett svartsjukemord i Malmö.
Nyheter • Publicerad 13 december 2007

Den åtalade 21-åringen från Vellinge dömdes i tingsrätten till tio års fängelse för mord. Det är strängast tänkbara straff, eftersom han fyllde 21 först nio dagar efter dådet. Ingen under 21 år får dömas till livstid.Men medan kammaråklagare Bo Albrektsson talar om ett planerat och bestialiskt dåd, där det 19-åriga offret dödas med ett 40-tal kraftiga knivhugg, så försöker försvarsadvokaten Anders Elison få dramat den 24 april att framstå som en strid mellan två unga män - en försedd med kniv, den andre med pistolatrapp.

- Vi anser att brottet i första hand ska bedömas som grov misshandel och grovt vållande till annans död, i andra hand som dråp. Strafflängden bör då bli sju-åtta år, sade Elison till TT före sitt slutanförande i rätten.

Annons

Enligt en rättspsykiatrisk undersökning lider 21-åringen inte av någon störning som gör att han bör dömas till vård. Inför hovrättsförhandlingen fick försvaret avslag på sitt krav att läkarutlåtandet skulle granskas av Socialstyrelsens rättsliga råd. Elison tänker inte driva kravet vidare.

- Nej, jag överlämnar den frågan till rätten.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons