Annons
Nyheter

Malmöfestivalen ska ses i sköna skor

Årets Malmöfestival är en nygammal blandning av kända klassiker som mat-os kring Gustav Adolfs torgs och nyheter som Silent Room och ett mini-Roskildefestival vid Mölleplatsen. Allehanda tog tempen på festivalen.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2005

En sak är säker, den som tänker ge sig ut i Malmöfestivalens vimmel i år bör ha något bekvämt på fötterna. Festivalområdet har sträckts ut på tvären och längden för att skapa luft och mindre trängsel. Vill man botanisera bland det drygt hundratal olika maträtter som bjuds och samtidigt hinna med några konserter och att bugga lite på nya dansbanan får man vara beredd på att gå en bit.

Men det verkar inte bekymra festivalbesökarna. Det finns gott om hållplatser längs vägen. Till exempel kan man sjunka ner i en solstol i ett tält mitt i Slottsparken och lyssna på mjuk avslappnande musik i Silent Room. Eller brodera något fint i Syjuntans tält. På Mölleplatsen, där årets nya rock- och popscener placerats, är det dresscode. Svart, och möjligtvis lite leopardmönstrat i kombination med rikliga tatueringar och piercing är det som gäller. Vid in-gången till scenerna blir man muddrad av vakter och kön till öltältet bakom kravallstakenen är kilometerlång. Men ungdomarna som Allehanda pratar med är nöjda. De flesta har egen picknick och folkfest utanför stängslen och går bara in för att titta på favoritbanden.

Annons

– Det är mycket mer festivalkänsla nu när scenerna har flyttat hit, tycker Mattias Vejleborg från Skurup. Tidigare blev det för trångt och stökigt, men här kan man lugnt sitta i gräset och festa.

Ett annat populärt vattenhål är Hedmanska gården vid Lilla Torg. Här har utvecklingen varit den motsatta. Från att tidigare ha varit en stillsam oas med lite folk har nu dörrvakter fått sättas in för att hejda den ström av folk som vill ta del av jazzens storheter som Maggi Olin och Rigmor Gustafsson, världsmusik och lågmälda tolkningar av Dan Andersson-visor. Något för alla, precis som en riktig festival ska ha.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons