Annons
Nyheter

Malmö vill ha kontroll över nya arenan – säljer inte marken

Malmö stad vill inte sälja marken till hockeyprofilen Percy Nilssons jättearena i Hyllie. Nilsson får ett hyresavtal för att kommunen ska ha fortsatt kontroll över marken.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2006

Hyran blir 1000 kronor om året – en blygsam summa med tanke på att samma avgäld för en ordinär villatomt i Malmö kan ligga tio gånger högre.

– Förmånligt ja. Men vi måste också ge kommunen en bankgaranti på 300 miljoner kronor för bygget, sade Nilsson efter en presskonferens på tisdagen med kommunen om Hyllieprojektets markavtal.

Annons

Percy Nilsson kom direkt från hovrätten åtalad för grovt skattebrott i samband med utbetalning av spelarlöner inom Malmö Redhawks. Under förmiddagen hade åklagaren krävt fängelsestraff på ett och ett halvt år.

Hur utgången av rättegången kan påverka honom själv eller projektet vägrade Nilsson att svara på.

– Den diskussionen vill jag inte ha, tack, sade han till TT, reste sig och gick.

Går allting i vägen i kommunstyrelse och kommunfullmäktige har Nilsson marken i sin hand den 27 april. I september ska han börja schakta för att inviga arenan hösten 2008.

Hans egen penninginsats handlar om drygt tre miljarder kronor, säger han, där själva arenan kostar strax över 500 miljoner. (TT)

Britt Ledberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons