Annons
Nyheter

Majoritet för höjd skatt i Skåne

Landstingsskatten i Skåne kommer troligen att höjas. Det finns nu nämligen en bred majoritet i regionfullmäktige för en höjning av skatten. Det rapporterar de skånska P4-kanalerna.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2002

Samtliga partier, utom folkpartiet och moderaterna, anser att skatten måste höjas nästa år för man ska kunna komma till rätta med Region Skånes miljardunderskott Kristdemokraterna föreslår till exempel att skatten tillfälligt ska höjas med 75 öre under tre år. Sedan ska skatten succecivt sänkas under de därpå följande tre åren. Centerpartiet, socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet och Skånes Väl är beredda att höja skatten med mellan 60 öre och en krona, enligt Radio Kristianstad. Folkpartiet och moderaterna är de enda som inte vill höja skatten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons