Annons
Nyheter

"Maffians bankir" tillhör de mest skuldsatta

Den dömde svindlaren Torgny Jönsson, även känd som "maffians bankir", är en före detta trelleborgare och han finns med på listan över Skånes mest skuldsatta personer.
Nyheter • Publicerad 13 mars 2012

Drygt 74 miljoner kronor. Så stor skuld har Torgny Jönsson hos Kronofogdemyndigheten, som nu presenterar tabeller över de tio högst skuldsatta personerna i varje län. Skulderna räknas ofta i tiotals eller hundratals miljoner kronor.

Torgny Jönsson är dömd för att under flera år ha blåst ett tiotal svenska investerare på sammanlagt 116 miljoner kronor. Han fick sin dom skärpt i hovrätten 2009 till sju års fängelse.

Annons

Med sin skuld på 74 miljoner kronor når han till andraplats i Skånetabellen. På riksplanet kommer dock Torgny Jönsson tämligen långt efter den så kallade porrkungen Berth Milton, som toppar listan. Milton är skyldig över 733 miljoner kronor.

På listan finns också Thomas Jisander, dömd i Trustorhärvan och Fredrik Neij, en av fildelningssajten The Pirate Bays grundare.

Från södra Skåne får Torgny Jönsson sällskap av en 79-årig Ystadsbo som är skyldig drygt 53 miljoner kronor.

De tio män som är störst skulder i Skåne är sammanlagt skyldiga nästan 634 miljoner kronor.

Taner Caliskan
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons