Annons
Nyheter

Lugnt i trafiken trots ymnigt snöande

Ännu ett snöfall drog in över Skåne på tisdagsmorgonen med halt väglag som resultat. Värst drabbades mindre vägar på Söderslätt och i östra Skåne. Vid 10.30 hade inga allvarligare olyckor rapporterats in i området.
Nyheter • Publicerad 6 februari 2007

– Det har snöat rejält i delar av sydvästra Skåne. Det har varit halt och besvärligt, men vi har saltat på Europavägar och riksvägar. Vi måste kanske gå ut med halkbekämpning igen, säger Roland Andersson på Vägverket Region Skåne.

Snöfallet som passerade östra Skåne på förmiddagen kommer att dra bort österut ut. Vädret uppges klarna under dagen med uppehållsväder och temperaturer runt noll grader i söder. På Vägverket konstaterar man att alla vägar kommer att halkbekämpas. De mindre vägarna kommer dock efter de större vägarna i prioriteringen och det hala väglaget kan uppträda lokalt i södra Skåne under dagen.

Annons

De olyckor som fram till tiotiden på förmiddagen rapporterats in till polisen länsalarmeringscentral i Malmö är av förhållandevis lindrig karaktär. Halkan har drabbat trafikanterna i norra Skåne värst. Bland annat har olyckor inträffat utanför Klippan och utanför Hässleholm. Tre personer har förts till sjukhus med lindrigare fysiska skador efter kollisioner.

– Två av dem fördes till sjukhuset i Hässleholm efter att ha klagat på nacksmärtor, säger Sofie Österheim, informatör på ploisens ledningscentral.

Vid niotiden på tisdagsmorgonen rådde också blixthalka i området runt Landskrona. Bland annat stod trafiken helt stilla efter att en lastbil kört av Vadensjövägen i Landskrona.

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons