Annons
Nyheter

Linnéll: "Oacceptabelt!"

Förbundskapten Ingemar Linnéll tog på stående fot beslutet att stänga av de tre Ystadskillar som drack sig berusade efter handbollslandskampen mot Tyskland. "Deras uppträdande var både oansvarligt och oacceptabelt", säger Linnéll.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2008
Förbundskapten Ingemar Linnéll är inte nöjd över Ystadkillarnas uppförande. Bild: Scanpix
Förbundskapten Ingemar Linnéll är inte nöjd över Ystadkillarnas uppförande. Bild: ScanpixFoto: 

YA-sporten når den avgående förbundskaptenen på mobiltelefon. Han ska just till att påbörja en runda golf.

- Jag behöver komma ut för att lugna ner mig, säger Ingemar.

Annons

Han berättar att det finns en tydlig alkoholpolicy i det svenska handbollslandslaget. Nolltolerens råder under pågående turneringar och mästerskap medan spelarna tillåts dricka någon öl vid middagen efter den sista matchen.

- Vi hade inte plockat ut någon spelare att representera Sverige om vi inte trott att vederbörande skulle leva upp till dessa regler. Det är därför jag är så besviken. Jag hade verkligen trott att de här killarna skulle sköta sig, säger Linnéll.

Den svenske förbundskapenen bekräftar att det rör sig om Fredrik Petersén, Sebastian Seifert och Oscar Carlén.

- Ja, och det är viktigt att ingen annan hängs ut. Övriga landslagsspelare skötte sig helt okej.

De tre spelarna med Ystadsanknytning ska ha varit högljudda och vistades inte enbart inne på sina rum. Ingemar Linnéll såg med egna ögon hur berusade spelarna var.

- Då tog jag tag i de här personerna. Efter det blev det lugnt.

Att det är tre spelare från Ystad som är inblandade i skandalen är inget som förbundskaptenen vill göra någon affär av.

- Nej, det är väl helt enkelt bara så att de känner varandra sedan tidigare. Men helt klart är att frågor kring droger och uppförande är någonting vi ständigt måste jobba med i förbundet, kanske ännu mer än tidigare.

Ingemar Linnéll vill inte se någon av Ystadsspelarna i landslaget så länge han är kvar som förbundskapten.

- Nu närmast ska vi möta Danmark. Två av spelarna hade inte varit med i vilket fall som helst och den tredje är avstängd.

- Jag har känt de här spelarna i många år och vet hur seriösa de är med sin handboll. Killarna är säkert ångerfulla och måste få möjlighet att bearbeta det som har hänt. De kommer att få sina straff, men det finns en morgondag också. Det gäller att lära av det som inträffat - och så småningom kunna gå vidare.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons