Annons
Nyheter

Lena Ph och After dark vidare till schlagerfinal

Storfavoriten Lena Philipsson och After dark gick vidare från melodifestivalens fjärde delfinal i Malmö. Två färgsprakande bidrag som båda gick i chockrosa och högt tempo.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2004

- Jag är enormt lättad. Det var nervöst att vara favorittippad, säger Lena Philipsson. Det blev mycket väntat Lena Philipsson med Det gör ont, skriven av Thomas "Orup" Eriksson, som gick vidare från lördagens tävling i Malmö. Alla hade tippat Lena Philipsson som segrare - förutom låtskrivaren Orup. - Jag trodde faktiskt på Andrés Esteche och After dark. Detta var som att gå vidare från Dödens grupp så nu kan verkligen allt hända i finalen, säger han. Det här var Lena Philipsson sjätte försök i melodifestivalen. 1986 ställde hon upp för första gången med Kärleken är evig som slutade tvåa, sedan har hon gjort ytterligare försök både som artist och låtskrivare. Med Orups hjälp fick hon äntligen stå som segrare, hittills förvisso bara i en deltävling. Samarbetet dem emellan ska fortsätta. - Jag ska skriva en hel skiva till Lena som kommer ut till hösten. Men ännu är det bara planer, jag har inte börjat skriva på materialet. Lena Philipsson scenframträdande i egenhändigt designad rosa kort klänning och vågade scenrörelser har varit flitigt omskrivna i förväg. Själv skrattar hon åt det: - Det var en mycket lindrig variant av mikrofonsex i så fall. Mina barn tittade ju. Liksom Lena Philipsson hade Christer Lindarw designat sina scenkläder. Han i en rosa kreation och Lasse Flinckman skrudad till Anita Ekberg i fontänen då After dark framförde La dolce vita. Men medan Lena Philipsson omedelbart tänkte åka hem för att sy upp en ny klänning inför nästa veckas final, återvänder After dark i sina kläder. - Bara min klänning gick på minst 100 000 och då tål den att användas en gång till, säger Christer Lindarw. För After dark som mest är vana vid att imitera andra schlagerdivor var det här premiär som renodlade sångartister. Christer Lindarw verkade smått chockad av den delade segern, så den europeiska finalen i Istanbul vågade han inte ens drömma om. Medan Lasse Flinckman påstod att han redan påbörjat en ABF-kurs i turkiska. Det matchande paret Christer Lindarw och Lena Philipsson stannade kvar länge på scen efteråt och njöt av segern. - Du Lena, jag har imiterat dig så många gånger på scen så nu är det faktiskt din tur att imitera mig, hojtade Christer Lindarw. De båda låtar som får en möjlighet till att kvalificera sig blev i Malmö Olé olé med Andrés Esteche och Min kärlek med Shirley Clamp. Redan på söndagskvällen sänder SVT Andra chansen då tv-tittarna får rösta fram de två sista bidragen som får chansen att tävla i finalen. Melodifestivalens final avgörs i Globen lördagen den 20 mars. Johan Malmberg/TT-TT Spektra

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons