Annons
Nyheter

Legionellalarm hos MKB i Malmö

En av MKB:s hyresgäster i centrala Malmö, en äldre sjuklig kvinna, har avlidit efter lunginflammation som orsakats av legionella. Det kommunala fastighetsbolaget undersöker nu om det finns förhöjda halter av legionellabakterier i hyreshuset.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2006

– Alla kunder i huset är informerade och det finns ingen akut risk nu. Vi har vidtagit alla nödvändiga åtgärder, säger Susanne Rikardsson, strategiansvarig för MKB till TT.

Det tar omkring tio dagar innan MKB får svar på om bakteriehalterna är förhöjda i huset. Beskedet om dödsfallet fick MKB i tisdags. En av de åtgärder som fastighetsbolaget har vidtagit är att hetta upp varmvattnet nattetid i hyreshuset.

Annons

Fastighetsbolaget har ännu ett fall av förhöjda halter av legionellabakterier på sitt bord. Det handlar om ett bad som ligger i anslutning till Rönnens studentbostäder vid Värnhem.

En ung kvinna som bor i en av studentlägenheterna har tidigare drabbats av lunginflammation. Hon har tillfrisknat men blivit uppmanad av fastighetsbolaget att uppsöka läkare för kontroll.

– Där har vi inte fått några besked ännu, säger Susanne Rikardsson. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons