Annons
Nyheter

Lättare få hörappart

Region Skåne vill korta tiderna för alla dem som vill få en hörapparat utprovad. Beslutet väntas Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd klubba igenom under eftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2005

- Vi har fått 90 miljoner kronor av staten för att öka tillgängligheten och förbereda en vård- och behandlingsgaranti som verkligen fungerar. Detta i kombination med att vi i Region Skåne börjar komma tillrätta med de ekonomiska problemen gör att vi nu försiktigt kan börja satsa ytterliggare resurser inom angelägna områden, säger Ingrid Lennerwald (s) ordförande i Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd.

I den genomgång av kösituationen för utprovning av hörapparat som gjorts stannar Regionen vid att det under 2005 och 2006 behöver göras en extra satsning på sammanlagt drygt 20 miljoner kronor. Bakom beslutet att satsa på att minska väntetiderna för hörapparater står den socialdemokratiska majoritetens stödpartier vänstern och miljöpartiet.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons