Annons
Nyheter

Låtsaspolis lurar guldsmedsbutiker

Polisen går ut och varnar för en man som den senaste tiden lurat till sig smycken från guldsmedsaffärer på olika håll i Skåne.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2012

Mannen som är i 50-årsåldern utger sig för att vara polis. Han dök i torsdags upp i en guldsmedsbutik i Svedala och presenterade sig som kommissarie Henriksson.

– Han besöker guldsmedsbutiker och ber dem att plocka fram guldarmband och halsband som han vill titta på. Efter att han lämnade butiken i Svedala upptäckte man att ett armband värt 14.000 kronor försvunnit, säger Bo Andersson på polisen i Trelleborg.

Den misstänkte mannen är alltså i 50-årsåldern. Han är 170-175 centimeter lång, har normal kroppsbyggnad, mörkt vågigt hår kammat i sidbena och pratar med skånsk dialekt. Mannen misstänks för stöld och föregivande av allmän ställning.

Anna Thulin
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons