Annons
Nyheter

Lastbilar tömda på 50 mopeder

Polisen påträffade över 50 stulna EU-mopeder då den på onsdagsförmiddagen genomförde en husrannsakan mot ett garage i södra Helsingborg. Tillslaget gjordes efter flera veckors spaning.
Nyheter • Publicerad 12 februari 2004

Samtliga mopeder var fabriksnya och låg i sina originalkartonger, skriver Helsingborgs Dagblad/Nordvästra Skånes Tidningar. Hela förmiddagen arbetade poliser och personal från försäkringsbolaget med att lasta in mopederna i lastbilar. Tills vidare är de beslagtagna. Enligt försäkringsbolagets representant stals mopederna, värda cirka en miljon kronor, från ett åkeri som fått i uppdrag att forsla dem från Spanien till en ort i Stockholmstrakten. Garaget hyrs sedan ett år av två män i åldern mellan 25 och 30 år. Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell ville på onsdagen inte avslöja om de två är misstänkta för brott eller ej. Garagets uthyrare beskriver männen som "propra killar" men medger att det har varit en del nattliga aktiviteter i lokalen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons