Annons
Nyheter

Larmnummer överbelastades

SOS-alarm i Malmö överhopades under kvällen i går med samtal från människor som på ett eller annat sätt drabbats av översvämningar. Belastningen var periodvis så stor att räddningstjänsten larmades ut till en villabrand i Vellinge från räddningscentralen i Kiruna.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2007

- Mellan klockan 17 i går på eftermiddagen och fram till ungefär klockan 23 hade vi nånstans mellan 2 000 och 3 000 samtal på larmnumret 112. Merparten av dessa handlade om översvämningar, säger Sonny Persson, funktionschef på SOS-alarm i Malmö.

Normalt hanterar SOS i Malmö alla samtal som kommer in via nödnumret 112 och från personer i behov av hjälp i Skåneregionen. Under det senaste dygnet klarade växeln i Skåne inte av att hantera alla larmsamtalen som kom in på numret. I stället larmades bland andra räddningstjänsten i Skåne ut via larmcentraler på andra hålla landet. Vid hård belastning och långa svarstidere kopplas 112-samtalen automatiskt vidare till operatörer i andra delar av landet.- Vi hade bland annat ett larm om en villabrand i Vellinge som vi larmades ut till via SOS-alarm i Kiruna, säger Anders Karmestam, vaktahavande brandingejör vid räddningstjänsten i Sydskåne.Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons