Annons
Nyheter

Länsrätten ger klartecken till delning av aska efter avliden

Nyheter • Publicerad 17 mars 2005

Ett föräldrapar i Landskrona har fått klartecken från länsrätten till att sprida askan efter parets avlidne son på två olika ställen.

Länsstyrelsen har tidigare försökt stoppa delningen av askan, men föräldrarna överklagade. Deras vuxne son hade uttryckt som sin sista vilja att han ville kremeras och att askan skulle spridas dels på morfaderns begravningsplats i Stockholm, dels på farföräldrarnas i Finland.

Annons

– En oerhörd lättnad, säger mamman till Helsingborgs Dagblad/Landskrona Posten.

Den juridiska bedömningen har handlat om huruvida det finns synnerliga skäl för att tillåta en delning av askan. Det tyckte inte länsstyrelsen, trots att sonen själv före sin död uttryckligen önskat detta.

Nu hoppas föräldrarna att länsstyrelsen inte ska överklaga länsrättens dom.

– Det hade annars varit fruktansvärt både för oss och vår andre son om den sista viljan inte blivit uppfylld, säger mamman. (TT)

Landskrona
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons