Nyheter

Långa körsträckor för polisen

Polisen i nordöstra Skåne kör ofta 30-40 mil under ett arbetspass. Detta är en följd av att det finns för få tillgängliga patruller i regionen. Det säger Kjell Ekman, ordförande i Skånes läns polisförbund och ledamot i förbundsstyrelsen.
Nyheter • Publicerad 6 juli 2004

Polisförbundet offentliggjorde i veckan en undersökning som visar att poliser i glesbygdsområden måste prioritera bort larm. Var tredje polis säger sig ha lämnat larm utan åtgärd på grund av personalbrist, 96 procent av dem säger att de har behövt åka mer än tio mil på en utryckning. - I Skåne har vi inte samma problem som i de här kommunerna. I Norrland skulle polisen behöva helikopter för att göra ett bra jobb. I Skåne håller förbundet på att förhandla om att få hit fler patruller framför allt till nordöstra Skåne. Arbetssituationen är värst i Kristianstad och Hässleholm, säger Kjell Ekman. Läget för sydöstra Skåne är mer gynnsamt eftersom patrullerna utgår från Trelleborg och Ystad. Körsträckorna blir därmed kortare. - Det är mycket sällan som vi behöver avstå från att åka på larm, säger Kjell Ekman.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.