Annons
Nyheter

Läkaren kvar i häkte

Den våldtäktsanklagade 53-årige plastikkirurgen i Malmö ska sitta kvar i häkte i avvaktan på domen. Det blev beslutet när Malmö tingsrätt i går eftermiddag avslutade rättegången mot honom.
Nyheter • Publicerad 4 september 2007

I de avslutande, öppna pläderingarna, krävde kammaråklagare Bo Albrektsson att kirurgen döms till minst sex års fängelse för grov våldtäkt.Försvarsadvokaten Mikael Nilsson försökte i stället ifrågasätta den 23-åriga

kvinnans berättelse om hur hon våldtagits under narkos vid en behandling på mannens klinik i maj i år. Nilsson menade att kvinnas trovärdighet kan ifrågasättas och krävde att läkaren frikänns och omedelbart försätts på fri fot.

Men tingsrätten kom fram till, att domen den 10 september ska avvaktas i häkte. Det betyder med stor sannolikhet att mannen kommer att fällas. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons