Nyheter

Läkare vill få licens indragen

"Jag är ledsen om patienter som jag haft fått problem som jag är skuld till". Det skriver en 66-årig läkare i ett brev som han skickat till socialstyrelsen i Malmö. Där påpekar han att han har begått grova fel och därför begär han att hans svenska läkarlegitimation dras in.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2002

Läkaren vikarierade under en tid i en kommun i nordöstra Skåne och hade dessutom jour i ett par andra kommuner. Han påpekar att han led av en depression under perioden och kanske inte var lämpad för jobbet under den tiden. Men säger sig samtidigt egentligen inte ha några bortförklaringar till de fel som han gjort. Däremot anser läkaren att det är märkligt att hans kolleger inte reagerade och kritiserade hans arbete. Dessutom fick han extra jour i andra kommuner. Socialstyrelsen har meddelat mannen att han måste vända sig till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd för sin ansökan om återkallelse av legitimationen. Men han har då sänt in en kopia av sitt legitimationsbevis till socialstyrelsen. Socialstyrelsen har dock skickat handlingarna vidare till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som tar beslut i ärendet. Text: Roger Bing

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.