Annons
Nyheter

Läkare avstängda från internet efter porrsurfning

Nyheter • Publicerad 1 februari 2005

En läkare på en jourläkarcentral i Malmö anklagas för att ha porrsurfat på jobbet. Det fick till följd att verksamhetschefen lät blockera internetuppkopplingen för samtliga läkare på centralen.

Läkare som varit i kontakt med Sydsvenskans nätupplaga säger att åtgärden vållar problem. Bland annat kan läkarna inte komma åt nätversionen av läkemedelshandboken Fass.

Annons

Internetstoppet har varat i några veckor.

Per Nordlund, huvudskyddsombud i primärvården i sydvästra Skåne och ordförande i distriktsläkarföreningen i samma område, säger:

– Det är en överilad handling från chefens sida. Vi använder internet jättemycket för att söka alla typer av medicinsk information.

Primärvårdschef Ulf Swanstein säger till Sydsvenskan att verksamhetschefen Lena Svan har diskuterat saken med förvaltningsledningen och att man har kommit fram till att internet behövs.

På jourläkarcentralen arbetar ett hundratal läkare från primärvården i hela sydvästra Skåne. Centralen är öppen sena kvällar och helger. (TT)

Malmö
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons