Annons
Nyheter

Kvinnas svårt skadad av anfallande hund

Hunden anföll sin matte flera gånger. Först när polisen skadesköt den med två skott släppte den taget och sprang sin väg.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2005

Den 39-åriga kvinnan skadades svårt i halsen och armen när hennes knappt årsgamla hund anföll henne under en promenad i Heleneholmsparken i Malmö natten till torsdagen.

När polisen kallats till parken av ett vittne hade hunden, troligen en pitbull-terrier, bitit sig fast i kvinnans hals. Polisen sköt två skott mot hunden som skadad försvann i mörkret.

Annons

Kvinnan fördes i ambulans till sjukhus där hon sövdes ner. Enligt polisen hade kvinnans ena arm sargats så svårt att det fanns risk för att den måste amputeras.

Polisen fortsatte att leta efter den skadeskjutna hunden och hittade den strax efter klockan tre på torsdagsmorgonen. Den gömde sig då i källaren till det hus där två andra hundar, valpens föräldrar, fanns.

När den skadade hunden gick till anfall mot poliserna avlivades den. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons