Annons
Nyheter

Kvinna dömd till 14 års fängelse för mord och mordförsök

Fängelse i 14 år.Det blir straffet för den 23-åriga kvinna som i vintras knivdödade en 20-årig kvinna och försökte döda en 18-årig kvinna i Sala.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2005

Västmanlands tingsrätt anser i sin dom på torsdagen att kvinnan hade uppsåtet att döda båda. Rätten fällde henne därför för mord och försök till mord. Enligt domstolen föregicks gärningarna inte av någon provokation.

Kvinnan döms att betala 230000 kronor i skadestånd till den skadade 18-åringen samt 150000 kronor till den mördade kvinnans anhöriga.

Annons

De tre kvinnorna hade natten till den 30 januari en efterfest hemma hos 20-åringen efter att först ha varit på Stadshotellet i Sala. Bråk uppstod om ett sexistiskt sms som 18-åringen skickat till en av 23-åringens vänner.

Den 23-åriga kvinnan gick då till attack mot den yngre kvinnan med en stor kökskniv. När 20-åringen försökte undsätta den överfallna kvinnan blev hon själv så illa knivskuren att hon förblödde.

Den yngsta kvinnan överlevde endast på grund av att hon snabbt kom till sjukhus och fick vård. (TT)

Sala
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons