Annons
Nyheter

Kvinna avled efter krock med träd

På torsdagseftermiddagen frontalkrockade en skåpbil med ett träd i Svarte utanför Ystad efter att bogserlinan gått av. En kvinna i 60-årsåldern omkom.
Nyheter • Publicerad 8 augusti 2013
Foto: 
Foto: 

En skåpbil med en kvinnlig förare blev bogserad av en annan bil när skåpbilen körde av vägen och in i ett träd. Olyckan skedde cirka en kilometer väster om Svarte lite innan ett på eftermiddagen.

Skåpbilsföraren fick allvarliga skador och avled på olycksplatsen medan mannen som körde den bogserande bilen klarade sig utan några skador.

Annons

Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd och trafiken dirigerades om till mindre vägar. Långa köer bildades på vägen och speciellt för trafik västerifrån var det svårt att ta sig förbi olycksplatsen.

– Det är nog någon kilometer lång kö, sa yttre befäl på räddningstjänsten, Roger Larsson, nästan en timme efter olyckan.

Polisen kommer göra en utredning om vad som orsakat olyckan.

– Båda bilarna är tagna i beslag för teknisk undersökning, säger Magnus Swall, inre befäl hos polisen i Ystad.

Lisa Kron
Lisa Kron, Taner Caliskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons