Nyheter

Kulturbyggnad i Laholm eldhärjad

Det är oklart vad som startade storbranden i Laholm sent på tisdagskvällen. Enligt länsvakthavande befäl hos Hallandspolisen fanns på onsdagsmorgonen inga uppgifter om att branden skulle vara anlagd.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2004

Det var en kulturmärkt fastighet i centrala Laholm, Henriksonska gården, som eldhärjades. Branden började vid 23-tiden på tisdagskvällen. Redan när räddningstjänsten kom dit brann det rejält och det bedömdes att det var stor risk för att elden skulle sprida sig. Men brandmännen lyckades förhindra det. Några lägenheter i närheten fick utrymmas, men inga människor kom till skada. Brandmän från räddningstjänsterna i Laholm, Halmstad och Båstad deltog i släckningsarbetet och efter ett par timmar var branden under kontroll. Vid tretiden på natten kunde avspärrningarna tas bort och de evakuerade lägenhetsinnehavarna kunde återvända till sina hem. Innehavarna av de två butiker som finns i fastighetens bottenvåning arbetade under natten med att tömma lokalerna. - Mycket gick att rädda, berättar Yvonne Dahlqvist, som äger en fotobutik i huset, för TT. Butiksinredningen av trä är originalinredning från 1871. Även denna klarade sig undan lågorna, men kan eventuellt ha blivit vattenskadad.  

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.