Nyheter

Krögare krävs på pengar

En stämningsansökan mot en krögare i södra Skåne lämnas nu in till Ystads tingsrätt. Krögaren betalade i samband med övertagandet av en restaurangrörelse i sydöstra Skåne 300 000 kronor kontant.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2002

Detta var hälften av den pris som de tidigare ägarna satt på anläggningen. Anledningen till att krögaren vid övertagandet bara betalade 300 000 kronor var enligt stämningen att hon inte kunde få ett högre banklån. I samband med övertagandet i fjor undertecknade parterna ett avtal om de 300 000 kronorna. Därefter undertecknades ett tilläggsavtal om de resterande 300 000 kronorna, som skulle betalas in med 150 000 kronor vid två olika tillfällen. Det var enligt stämningsansökan på köparens begäran som den verkliga köpeskillingen på 600 000 kronor inte togs upp i huvudavtalet. Enligt ansökan ansåg köparen nämligen att om den riktiga summan nämndes, så kunde detta äventyra hennes möjlighet att via banken få låna de 300 000 kronorna. Den första växeln på 150 000 kronor förföll den 31 juli i år. När säljarna tog kontakt med köparen, lär hon ha uppgivit att hon inte hade några pengar och därmed inte kunde göra rätt för sig. De tidigare ägarna yrkar nu att krögaren förpliktigas att betala den förfallna växeln på 150 000 kronor.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.