Annons
Nyheter

Kritik mot Malmö efter bett på dagis

Malmö stad kritiseras av Skolverket för förhållandena på den förskola där en 17 månader gammal pojke förra hösten blev biten av ett eller flera andra förskolebarn under sovstunden.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2004

Dörren till sovsalen var stängd och personalen lämnade barnen utan uppsikt. Pojken fick ett 20-tal djupa och såriga bitmärken över hela kroppen - en händelse som av undersökande läkare efteråt betecknades som ett "fruktansvärt trauma" för pojken. Hans mamma berättar för Sydsvenska Dagbladet att han tagit så allvarlig skada av händelsen att nu själv biter andra. "Förra veckan bet han sin storebror så att det började blöda. Han biter även mig, barn och personal på dagis, säger hon." Hon är särskilt kritisk till att personalen inte kontaktade föräldrarna direkt efter händelsen och att ingen heller sade något när han blev hämtad på eftermiddagen. Skadorna på kroppen upptäcktes först när han kommit hem. Skolverket anser att förhållandena på förskolan vid den aktuella tidpunkten inte var förenliga med kraven på en säker och trygg verksamhet och ställer en lång rad krav på förändrade rutiner. Kritiken riktas mot huvudmannen, Malmö stad, inte mot de vikarier som var i tjänst den aktuella dagen. Personalen blev polisanmäld, men utredningen lades senare ner eftersom åklagare Lars Morand inte ansåg att det gick att styrka att något brott begåtts.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons