Annons
Nyheter

Kristianstadsbank hotas av stämning

Kristianstads Sparbank kan komma att stämmas inför domstol för att ha misskött förvaltningen av ett antal personers och företags pengar. De inblandade ska ha förlorat runt 80 procent av sina miljonbelopp.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2003

Författaren Lars Ohlson har besökt Kristianstad. Han talade om sin bok om småsparare som har blivit av med sina pengar efter att ha fått usla mäklarråd. Det är ingen tillfällighet att han valde att komma hit. - Flera personer i Kristianstad tog kontakt med mig efter att de hade läst min bok. Sparbanken i Kristianstad har misslyckats fullständigt med att kapitalförvalta folks portföljer. De har gått ner med över 80 procent, säger han. - Banken kan inte skydda sig mot den allmänna nedgången, men de här förvaltningarna har varit avsevärt sämre än index. Efter föreläsningen hörde ytterligare personer av sig till författaren och berättade om sin besvikelse över förvaltningen. - Fem personer hörde av sig och alla berättade att deras pengar har satsats på högriskaktier och på bolag som har gått i konkurs. Nedgång i deras portföljer har genomgående varit 80 procent, vilket har att göra med bankens kapitalförvaltning. - Mer än 50 procent av deras portföljer har bestått av högriskaktier.p. Lars Ohlsson tycker att det är anmärkningsvärt att en kapitalförvaltare satsar på den här typen av aktier. Text: Marcus Haraldsson

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons