Annons
Nyheter

Kräver kompensation för torskstopp

Danska yrkesfiskare och anställda i fiskeindustrin kräver nu kompensation för uteblivna intäkter. Bakgrunden är EU-beslutet att tidigarelägga och förlänga torskiskestoppet i Östersjön.
Nyheter • Publicerad 10 april 2003

- Stoppet betyder att många fiskare inte förlorar intänkter under drygt fyra månader. Det finns inte många som klarar det och därför kräver vi ekonomisk kompensation, säger Briger Rasmusson ordförande för yrkesfiskarna på Bornholm och Christiansö till TV2 Bornholm. Kraven på kompensation kommer dock inte enbart från yreksfiskarna. Det kvinnliga arbetarförbundet i Danmark ställer också krav på kompensation. Förbundet uppger att mellan 150 och 200 medlemmar riskerar att arbetslöshet enbart i Nexö. - Nu måste vi uppvakta arbets- och fiskeriminister för att få hjälp. Kan yrkesfiskarna få kompensation så är det rimligt att det också gäller våra medlemmar, säger Elna Larsen, ordförande förbundet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons