Annons
Nyheter

Krav på livstid för mord av misstag

Åklagaren vill ha livstids fängelse för mordet på en 48-årig man i Malmö i januari. Den åtalade 28-åringen nekar, men åklagaren menar att offret sköts av misstag sedan mördaren tagit fel på person.
Nyheter • Publicerad 19 december 2012

Åklagaren vill ha livstids fängelse för den 28-årige man som är åtalad för att ha skjutit ihjäl en 48-årig tvåbarnsfar i Malmö den 3 januari. Den åtalade nekar, men åklagare Lars Morand menar att 48-åringen sköts av misstag och att det egentligen var en grovt kriminellt belastad man på samma adress som mördaren var ute efter.

När rättegången i Malmö tingsrätt avslutades på onsdagen yrkade Morand också tre och ett halvt års fängelse vardera för de båda kvinnor, mor och dotter, som misstänks ha medverkat i förberedelserna till mordet. En kvinna som ska ha känt till planerna bör enligt åklagaren få ett års fängelse, rapporterar lokala medier.

Martin Falkenby
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons