Annons
Nyheter

Krav på fängelse för brutalt Malmömord

Åklagaren krävde fängelse i tio respektive nio år för de åtalade för mordet på en 41-årig man i Malmö. De två unga männen har visat prov på stor hänsynslöshet, pläderade åklagaren när rättegången gick in på sin sista dag i tingsrätten.
Nyheter • Publicerad 20 december 2005

Kammaråklagare Bo Albrektsson ansåg att båda, en 19-åring och en 20-åring, är lika skyldiga till mordet men att den äldsta av dem planerat det mer utförligt. Han hade haft en sexuell relation med offret.

Den yngre av männen har erkänt att han var med om att mörda mannen i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Han pekar också ut sin ett år äldre kamrat, även om denne hela tiden har nekat till anklagelserna.

Annons

Den 41-årige mannen hade stämt träff med de unga männen men blev överfallen när de kom till hans hus. Han tvingades lämna ut sin bankomatkod innan han mördades med hjälp av en plastpåse.

Åklagaren menade att 20-åringen planerat mordet bland annat genom att skaffa en kniv, handskar och plastpåsar dagen före.

Rättegången fortsatte under tisdagsförmiddagen med försvarets pläderingar. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons