Annons
Nyheter

Kranium i skog kom från 18-åring

Det kranium som hittades i Hyby i Svedala kommun den 12 oktober kommer från en 18-årig kvinna som anmäldes försvunnen i Malmö den 3 januari i år.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2003

Kraniet hittades av några svampplockare, delvis nedgrävt och insvept i plast. - Vi handlägger det som ett mord, säger spaningsledaren Pär Lidehäll till TT. Efter fyndet av kraniet gick polisen igenom fyndplatsen med finkam utan att hitta några ytterligare kroppsdelar. - Vi är klara där, säger Pär Lidehäll. Där finns inte mer. Nu jobbar vi vidare med spaningsarbetet. Under våren 2002 reste den kvinna som anmälts försvunnen utomlands för att gifta sig. Men efter bara några månader skilde hon sig igen. När hon återvände till Sverige bodde hon en kort tid i ett kollektiv. Hon sågs senast den 22 december förra året utanför sin bostad i Malmö. Hennes pass, pengar och kläder fanns kvar i bostaden efter försvinnandet. Enligt Pär Lidehäll var det bra ur spaningssynpunkt att just kraniet hittades. "Nu har vi en identitet. Det hade varit mycket svårare att få fram en sådan om det varit till exempel en arm som påträffats, säger han."

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons