Annons
Nyheter

Kostnader för tunnelbygget fortsätter öka

Kostnaderna för tunnelbygget genom Hallandsåsen fortsätter att öka. Från att ha varit beräknat till 6,5 miljarder kronor fram till för några veckor sen har nu priset för tunnelprojektet stigit till 7,4 miljarder.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2003

Den senaste fördyringen är på 900 miljoner kronor. En fördyring som kan delas upp i tre delar. Det rapporterar SR Kristinanstad. En del är att projektets kostnad har räknats om från 2000 års till 2003 års penningvärde, en post på cirka 400 miljoner helt enkelt på grund av inflationen, pengarna har blivit mindre värda. Den andra kostnadsökningen är tillförandet av ett reservkapital på 400 miljoner kronor för tunnelprojektet. Den tredje delen på 100 miljoner kronor motsvaras av kostnadsökningen för tunnelprojektet. En ökning som beror på förseningar.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons