Annons
Nyheter

Koppling mellan medier kan ge jobb

Region Skåne satsar 500000 kronor på att utveckla kopplingen mellan de digitala medierna 3G, bredband, digital tv och upplevelsebranschen, till exempel spel och film, för att skapa nya affärer och företag. Region Skånes näringslivsenhet ser särskilt två skäl till att Skåne skulle kunna lyckas på det här området:
Nyheter • Publicerad 17 mars 2003

här finns redan idag universitet och högskolor med forskning och utbildning på digital teknologi, medier och kommunikation. Distributörer av digital-tv, bredband och 3G har redan kontakt med företag som sysslar med spel, underhållning, musik, bild- och videoproduktioner. Näringslivsenheten bedömer att Skåne kan bli ett av några få sådana centrum i Europa. Verksamheten ska drivas från Malmös Incubationscenter, Minc, i Västra hamnen i Malmö. Före årets slut räknar de med att sex till åtta projekt ska vara igång. Totalt krävs en finansiering på fem miljoner till och med 2007. Region Skånes målsättning är att bidra med en halv miljon per år och Malmö stad väntas bidra med en lika stor summa. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons