Nyheter

Köp tre villor till priset av en

Planerar för storfamilj? Flytta från Skanör-Falsterbo till Hörby så får du tre normalvillor för priset av en. Varje år låter mäklarföretaget Fastighetsbyrån sina mäklare runt om i landet bedöma värdet av en genomsnittsvilla. Undersökningen går under namnet Sverigevillan.
Nyheter • Publicerad 1 april 2008

I Skåne skiftar priserna stort mellan olika orter. Genomsnittligt dyraste villan är belägen på Falsterbonäsets spets där en villa kostar 4,2 miljoner kronor jämfört med Hörby där snittpriset är 1,3 miljoner. Tvåa i prisligan kommer Höllviken följt av Lund, Malmö (Djupadal) och Lomma. Billigaste villan på normalt pendelavstånd från Malmö finns alltså i Hörby följt av Höör, Sjöbo, Anderslöv och

Smygehamn.

 Dyraste villorna i hela landet är belägna i Sundbyberg, Danderyd, Lidingö och Solna. De billigaste finns i Älgarås (Töreboda) i Västergötland, Nyland (Kramfors) i Västerbotten och i Åtorp i värmländska Degerfors. Det totala spannet sträcker sig från 325 000 till 5,6 miljoner kronor. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.