Annons
Nyheter

Kontaktannons slutade i våldtäktsanmälan

Den man som misstänks för att ha våldtagit en kvinna i Vellinge har nu begärts häktad. Enligt åklagaren träffades mannen och kvinnan genom en kontaktannons.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2002

Mannen och den våldtagna kvinnan träffades för första gången efter att ha fått kontakt via en annons. Tidigare hade de bara talat i telefonen med varandra. De befann sig i lördags kväll, enligt åklagaren, i en villa i Vellinge som den nu anhållne mannen disponerar. Mannen har nekat till våldtäkten och menade att de var överens om att ha samlag. Kvinnan å sin sida har berättat att hon hade tänkt sig en vanlig träff utan något närmare sexuellt umgänge med mannen och att han alltså tvingade sig på henne. Åklagaren Ingegerd Jigin menar att kvinnans berättelse är trovärdig och har nu begärt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. - Min inställning är att jag ser ingen anledning till varför kvinnan skulle hitta på det här. Det är ett brott som har minst två års fängelse på straffskalan och dessutom föreligger kollusionsfara som att mannen kan undanröja bevis eller hota kvinnan att inte vittna, säger Ingegerd Jigin. Häktningsförhandling kommer troligtvis att hållas under fredagen eller lördagen.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons