Annons
Nyheter

Konstnär kämpar för andalusiskt samarbete

Region Skåne har sagt nej till ett samarbete med Andalusien, men konstnären José Gordillo arbetar vidare med bland annat Lunds universitet och Malmö högskola.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2002

Redan till hösten börjar socialantropologiska institutionen i Lund samarbeta med sin motsvarighet i Sevilla. Inom det redan befintliga samarbetsprojektet mellan universiteten i Lund och Sevilla kan student- och lärarutbyte komma att utökas. Ser likheter - På universiteten har jag mött en förståelse som inte finns hos politikerna. Universiteten ser möjligheter med en gång, säger José Gordillo. Han hoppas att politikerna i Region Skåne ska ta sig en extra funderare på samarbete med Andalusien, eftersom han ser flera likheter mellan regionerna och möjligheter för Region Skåne att inte bara etablera sig i den spanska regionen utan i förlängningen till Nordafrika och Sydamerika. Text: Ingela Rutberg

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons