Annons
Nyheter

Knivman i MC-gäng fortsatt anhållen

Den 36-årige man som i lördags kväll greps efter att ha angripit en man i Sjöbo med en kniv får fortsatt finna sig i att vara fängslad.
Nyheter • Publicerad 19 november 2007

Kammaråklagare Anders Lethin tar inte ställning till vad som ska ske med 36-åringen förrän på onsdag förmiddag.

- Antingen begär jag honom häktad eller så försätts han på fri fot.

Annons

36-åringen har anknytning till de kriminella mc-gängen i sydöstra Skåne. Han är sedan tidigare misstänkt för att ha hotat personal på Ystads Allehanda.

Mannen greps i sin bostad i Sjöbo i lördags kväll, ursprungligen misstänkt för dråpförsök. Nu har brottsrubriceringen ändrats till försök till grov misshandel och grovt olaga hot, enligt åklagaren.

Mannen som angreps fick inga fysiska skador.

Nu återstår att se om åklagaren bedömer om mannens gärningar är så allvarliga att han ska begäras häktad. Eventuellt kommer också hotet mot Ystads Allehanda att vägas in i bedömningen, enligt Anders Lethin.

Han säger att mannen i förhör har gjort vissa medgivanden.

36-åringen missbrukar narkotika och har ett digert brottsregister. Han dömdes 1991 till fem års fängelse för ett knivdråp och ett olaga hot.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons